Ga naar inhoud
banner gezin.png FeaxMakkelijkNavigeren.jpg FeaxVermogenVerdientBesteZorgen.jpg

Wie is Feax?

Oorsprong

Feax bestaat uit vier doorgewinterde banking professionals die ieder over een pak ervaring beschikken. Ze werkten jarenlang in een nichemarkt van grotere vermogens en stellen nu hun ervaring en kennis ter beschikking van een beperkt aantal vermogende families. Ze doen dit met een innovatieve aanpak. Zo verkiezen ze om niet langer het beste van één bank naar voor te schuiven, maar om het beste van de markt aan te bieden. Naast ongebonden advies ontdekten ze bij klanten ook de nood aan een vast vertrouwenspersoon en dit liefst een leven lang. Als zelfstandig vermogensarchitect kunnen ze dit ook echt waarmaken.

 

Feax is erkend door de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) als verzekeringsmakelaar en bankmakelaar onder het nummer 107357A-B. . Tevens is Feax stichtend lid van GROFIT, een samenwerkingsverband van tussenpersonen in financiële diensten die zich onderscheiden door een sterke deontologie die vervat is een charter. (raadpleeg het charter via www.grofit.be)

 

Team vermogensarchitecten

 

Gert Van Dingenen

In 1997 studeerde Gert af als licentiaat Handelswetenschappen en hij heeft sindsdien nauw samengewerkt met een cliënteel van voornamelijk vrije beroepen. Als kantoordirecteur bij een Belgische nichebank vormden thema's als de oprichting van een vennootschap, vermogensopbouw binnen of buiten deze vennootschap, fiscale optimalisatie van de beleggingen en successieplanning de dagelijkse praktijk.

Gert vindt het belangrijk om steeds vanuit een totaalbeeld van de klantensituatie te vertrekken. Ook opvolging vindt hij noodzakelijk. Dit vraagt maatwerk en tijd.  Daarom verkoos hij begin 2009 om zich, samen met Kristoff Verbiest, volledig ten dienste te stellen van een beperkter aantal families.

 

 

Kristoff Verbiest

Met het diploma licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen op zak,  was Kristoff van 2002 tot begin 2009 actief bij een Belgische gespecialiseerde bank. Als kantoordirecteur ondernemers en specialist vermogensbegeleiding leerde hij de behoeftes en wensen van ondernemers en vrije beroepen kennen. Hij stond er tevens aan de wieg van het project "Persoonlijke Financiële Planning".

Ervan overtuigd dat een goede beleggingsstrategie alleen niet volstaat, maar ook een ongebonden invulling verdient, besloot Kristoff begin 2009 om samen met Gert Van Dingenen als bank- en verzekeringsmakelaar te gaan werken.

 

 

 Raf Vermeiren

Raf is licentiaat Handelswetenschappen (1996) en heeft zich steeds ten dienste gesteld van ondernemers. Als accountmanager business banking bij Fortis Bank (1996-2005) was hij verantwoordelijk voor een portefeuille van middelgrote en grote ondernemingen. Raf deed er een ruime ervaring op in cash-management en professionele kredietverlening. Constructies rond familiale overdracht kregen zijn speciale aandacht. Na een periode van vier jaar als relatieverantwoordelijke ondernemers bij Bank van Breda (2005-2009) ging hij aan de slag als kantoordirecteur bij Delta Lloyd Bank. Sinds september 2010 maakt Raf deel uit van Feax. Als zelfstandige wil hij er een échte langetermijnrelatie opbouwen met zijn cliënten. Of een vertrouwensband creëren en dan "samen oud worden", zoals hij het zelf graag zegt.

 

 

 Christine Ascoop

Gewapend met een achtergrond accountancy-informatica, aangevuld met een flink pak ervaring als ondernemer én met ondernemers heeft Christine zich sinds augustus 2013 als zelfstandig vermogensarchitect aangesloten bij Feax. Gedurende 12 jaar werkte ze voor een professioneel cliënteel als accountmanager bij Bank van Breda. Het ondernemerschap lovend, stond ze tegelijkertijd mee aan het roer in het succesvol bedrijf van haar echtgenoot. De noden en behoeften van een ondernemer zelf ervarend, werd ze klant van Feax en leerde op die manier de werking van nabij kennen.  Zo wil ze nu zelf vanuit een helikopterview klanten begeleiden met respect voor de wensen van de familie. Christine: "Het is fijn om te ervaren dat je door professionele mensen wordt omringd. Onderscheidend is dat er steeds vanuit een globale visie wordt gewerkt. Het zijn de noden en wensen van de familie die centraal staan en niet die van de bank. Je voelt dat er niet op korte termijn wordt geredeneerd maar dat er duidelijk een lange termijnvisie aanwezig is."

Wist u dat? Nieuws Getuigenissen Vacatures FAQ