Ga naar inhoud
banner gezin.png FeaxMakkelijkNavigeren.jpg FeaxVermogenVerdientBesteZorgen.jpg

Feax Nieuws

maart 2018 - Flexibel beheer in 2018 door Thomas Herbert van Ethenea

maart 2018 - Flexibel beheer in 2018 door Thomas Herbert van Ethenea

Collega Raf Vermeiren volgde de uiteenzetting van Thomas Herbert (Head of Asset Management) van Ethenea.  Het beurshuis Ethenea beheert meer dan 11 miljard euro verspreid over 3 fondsen( Defensiv - Aktiv - Dynamisch) . Meer dan 6 miljard euro is toevertrouwd aan het fonds Ethenea-Aktiv dat reeds meer dan 15 jaar bestaat. Er werd uitgebreid toegelicht hoe de fondsbeheerders van Ethenea-Aktiv omgaan met een mogelijke stijging van de langetermijnrente, een stijgende inflatie, de toegenomen volatiltiteit van de aandelenbeurzen, de impact van de USD op het fonds enz.

 

februari 2018 - VOORUITZICHTEN 2018 DOOR YOANN IGNATIEW VAN ROTHSCHILD ASSET MANAGEMENT

februari 2018 - VOORUITZICHTEN 2018 DOOR  YOANN IGNATIEW VAN ROTHSCHILD ASSET MANAGEMENT

Collega Kristoff volgde de presentatie van de vooruitzichten en beleggingstrategie voor 2018 door Yoann Ignatiew, beheerder van het fonds "R-Valor". Dit is één van de pioniers van gemengd, flexibel beheer. Het fonds bestaat meer dan 20 jaar en de beleggingsstrategie is al die jaren dezelfde gebleven. Een macro-economische analyse bepaalt eerst de positionering over de verschillende activaklasses, regio's of thema's. Daarna volgt een selectie van individuele lijnen om deze visie in te vullen. Flexibiliteit mag je hierbij letterlijk nemen, er kan 100% in eender welke activaklasse (aandelen, cash, obligaties, ...) geïnvesteerd worden. Een beheerder die tenvolle zijn eigen overtuiging kan volgen dus. Rothschild Asset management is gevestigd te Parijs, opgericht in 1997 en beheerde per maart 2017 - 18.1 mia eur. 

november 2017 - INFOSESSIE ZOMERAKKOORD EN NIEUW ERFRECHT

november 2017 - INFOSESSIE ZOMERAKKOORD EN NIEUW ERFRECHT

Samen met Tom Vermeiren (fiscalist en docent financial planning aan de Antwerp Management School) organiseerden we op 8/11/2017 een infosessie rond de maatregelen van het zomerakkoord en het gemoderniseerde erfrecht.

Lees verder...

oktober 2017 - MEETING CARMIGNAC PARIJS

oktober 2017 - MEETING CARMIGNAC PARIJS

Feax was één van de geselecteerde genodigden tijdens de recentste meeting van Carmignac te Parijs. Naast een algemene toelichting door de stichter en algemeen directeur, Edouard Carmignac, kregen we een uiteenzetting van hun huidige macro-economische visie.

juni 2017 - PERSOONLIJKE ONTMOETING MET DR BERT FLOSSBACH VAN BEURSHUIS FLOSSBACH VON STORCH

juni 2017 - PERSOONLIJKE ONTMOETING MET DR BERT FLOSSBACH VAN BEURSHUIS FLOSSBACH VON STORCH

Dr. Bert Flossbach is Co-founder, Fund Manager en Director bij Flossbach von Storch AG. Dit beurshuis is vooral gekend als beheerder van het fonds "Flossbach von Storch Multiple Opportunities II". Tijdens een persoonlijk gesprek ervoer collega Kristoff Verbiest een zeer duidelijke visie gericht op de lange termijn. Misschien wel kenmerkend voor beurshuizen die van origine zijn gestart vanuit een persoonlijk kapitaal.

Lees verder...

maart 2017 - TOELICHTING STANDPUNTEN VLABEL DOOR CAZIMIR ADVOCATEN

maart 2017 - TOELICHTING STANDPUNTEN VLABEL DOOR CAZIMIR ADVOCATEN

Feax was aanwezig op de meeting te Brussel met Nathalie Labeeuw van CAZIMIR advocaten. De standpunten van VLABEL (Vlaamse belastingdienst)in het kader van schenkingen van levensverzekeringscontracten werden door haar toegelicht.

Lees verder...
Wist u dat? Nieuws Getuigenissen Vacatures FAQ